Lördagsintervju 74 med f.d. polis Peter Springare - Vad är det som händer inom polisen?

 • Publicerades den 6 månader sedan

  Svensk Webbtelevision

  Varaktighet: 1:00:00

  I detta program förklarar Peter Springare varför polisen inte fungerar som den ska. Han pekar ut den centraliserade organisationen och att politikerna är otydliga med uppdraget eller till och med motarbetar kärnverksamheten genom målsättningar och rapportering som stjäl tid och resurser. Den ökande och allt grövre brottsligheten har koppling till invandring och etablering av klaner och utanförskapsområden. Detta är problem som man inte tar i p.g.a. politisk korrekthet. Istället har cheferna uppdrag kring jämställdhet, mångfald, HBTQ etc.
  Han menar också att det är fel att tala om kriminella gäng eftersom ungdomarna är en del av sin klan som kan fungera mer som traditionell maffia. På vissa platser är det dessa grupperingar som har våldsmonopol.
  Peter Springare Blev rikskänd i samband med att han på Facebook skrev om hur hans arbetsdag såg ut. Eftersom han var polis och de flesta brott han arbetade med hade koppling till invandrare, blev detta kontroversiellt. Enligt myndigheten han arbetade på skulle han inte ha berättat om verkligheten.
  I detta program får vi höra Peter Springare berätta om sitt arbete som polis. Han har haft många olika tjänster, ända från botten upp till toppskiktet. I början av sin karriär, när han var stationerad i Dalarna, fick han stifta bekantskap med en annan rikskändis, nämligen Dan Eliasson. Vi får höra en anekdot från den tiden då Eliason var punkare och blev gripen för skadegörelse. När Springare fortsätter sin berättelse kan man tolka det som att Dan Eliason har fortsatt i samma bana, men nu i en lite högre division.
  Det Peter Springare skrev om i sitt berömda inlägg på Facebook i februari 2017 var hur överrepresenterade brottsmisstänkta med utländska namn var och att han blev trött på att se samma namn dyka upp igen och igen. Men detta var den polisiära verkligheten. Peter hade sett hur situationen i samhället och alltså också för polisen, gradvis hade förändras. Inte bara brottens art och råhet hade förändrats utan också polismyndighetens sätt att hantera kriminaliteten tog en annan bana. För en polis som varit med i flera decennier kändes det märkligt att från sina chefer få direktiven att lämna ”walk over” i situationer med kriminella. Men detta var och är verkligheten för poliser på fältet.
  Kriminaliteten i dag är en helt annan än den som fanns ett par decenniers sedan säger Peter. Den våldsanvändning med vapen ämnade för krig som används regelmässigt har polisen svårt att stå emot. Dels behövs stora polisiära resurser, dels skulle polisen behöva agera på ett väldigt osvenskt sätt. Så som Peter skrev, består brottsligheten i dag till stor del av utländska klaner som vill dominera platser i landet. I och med detta tenderar vittnen i mycket hög grad att utebli. Man vill helt enkelt inte stöta sig med klanen för man vet vad den besitter för våldskapital. Polisutredningar tar som regel, på grund av detta, betydligt längre tid och slukar ytterligare resurser. Sedan beskriver Springare hur det bland poliserna också upplevs som svårt att öka sitt våldsanvändande för att få verkan, då de trots sin fulla rätt, ändå riskerar jobbiga internutredningar eller att bli uthängda i pressen.
  Peter Springare, som numera engagerar sig politiskt i Örebropartiet, har länge funderat över sambandet mellan polisens svaga agerande på fältet och de politiska direktiven som polisledningen får av de styrande politikerna. När Peters gamle bekant Dan Eliasson tillträdde som rikspolischef skulle en total omorganisation genomföras inom polismyndigheten. Peter, likt många andra poliser, är inte imponerade av resultaten. Dels har många chefer med genuin yrkeskunskap i brottsbekämpning på ett eller annat sätt fåtts att lämna organisationen, dels har den beryktade värdegrunden allt mer fått göra sig gällande.
  Myndigheter som tidigare hade en s.k. armlängds avstånd till politiken, har kommit att få allt mer politiska direktiv kring hur de ska arbeta. I detta perspektiv var den partianslutna socialdemokraten Dan Eliasson närmast perfekt som chef över polisen.
  Inom polismyndigheten, likt i andra svenska myndigheter, har kärnverksamheten minskat. Men det beror inte främst på fotfolket utan på de direktiv om värdegrund, jämställdhet, mångfald och annat de anmodas följa. När diskussionen sedan kommer att handla om hur man ska lösa problemen nämner han politikernas och de höga polischefernas ansvar. För att kunna rätta till de grava bristerna med polisväsendet måste de prioritera brottsbekämpningen.
  -----------------
  Stöd Swebbtv på olika sätt:
  - Handla i vår butik på butik.swebbtv.se
  - Skicka dina tips eller förslag på "inskickade klipp" till info@swebbtv.se
  - Texta våra program på svenska eller engelska. Skicka mail om du är intresserad
  - Se alla våra program på vår hemsida www.swebbtv.se och berätta för andra
  - Stödja ekonomiskt på Swish 123 535 86 92 (OBS Nytt), eller bankgiro 147-0558.
  Du kan också donera direkt eller som månadsgivare på bankkonto 9235-229 1186 (9235 är clearingnummer).

Salve Legio
Salve Legio

Jag måste säga, efter att ha tittat och lyssnat på ett otal av dessa kanaler, alternativ media, har jag nu utifrån dessa dragit följande slutsats. Det är kört för mitt vackra fädernesland. Ett land med ett tidigare folk som jag känt sådan stolthet att tillhöra så börjar jag nu tappa min tro...... Det finns varken vilja hos folket, politiker eller myndigheter att sträcka på ryggen, sätta ned foten och säga; nu räcker det med denna lekstuga och förfall. Det är med stor sorg jag betänker detta. På punkt efter punkt syns och tycks denna uppgift vara övermäktig. Som exp, lyssnade igår, aktuellt, på en debatt om immigration mellan S och M, inte ens dom som har ställt till med allt detta kan komma överens om vad som måste göras dvs stoppa ALL invandring NU! Swexit NU! Stoppa pengarna till EU-fonden NU! Visst förstår jag att folk är upptagna, men med vadå? Semesterresan, avbetalningar, vad som är på tv’n, fotboll, sport och fåniga nöjen och med att vända bort blicken. Slutligen, låt mig bara påminna om följande. Betänk alla ryssar 1916, alla kineser 1948, alla japaner 1939, alla tyskar 1933, nästa alla var dom positiva och hoppades och se hur det gick! Världen styrs av psykopater och ondska och våra politiker är inte ett dugg bättre.

Dag sedan
Salve Legio
Salve Legio

Det enda resultatet av omorganisationen blev att polisen kontrollerar polisen inte brottslingarna?!?

Dag sedan
Big Mac
Big Mac

Den dag muslimerna går ihopa o bildar ett muslimskt parti här i Sverige.. o dom får 5-15 % av rösterna.😒. kanske det aldrig händer.. finns inget som hindrar dom att bilda sitt eget parti

12 dagar sedan
Annelie Duffy Lindström
Annelie Duffy Lindström

Konstigt att man får bli polis om man har brottsregister, jag jobbade som lokalvårdare på polishuset Kungsholmen på 80-talet och då fick man inte ens ha en p-bot utan vara helt ren och skriva på tystnadspliktsavtal för att svabba golv! Man tappar hakan att man få chefsposition trots dom.

2 månader sedan
HÅKAN OLSSON
HÅKAN OLSSON

Såg det komma.

2 månader sedan
HÅKAN OLSSON
HÅKAN OLSSON

Rimfrost....flygblad dagen innan.

2 månader sedan
Peter Fox
Peter Fox

Lösningen är inte våldsmonopol eller antal poliser, eller ens polisens kompetens. Lösningen är att vi inte ska ha utländska brottslingar i landet. Så enkelt är det. Noll.

2 månader sedan
UnlockYourThinker
UnlockYourThinker

Det är riktigt bra att han berättar det han ser. De invandrande brottslingarna ska exponeras och behandlas som brottslingar. Detta gör att de invandrare som inte är brottlingar slipper bli misstänkta.

3 månader sedan
Jesus Kristus Är Gud
Jesus Kristus Är Gud

"samla bevis" ja det kan vi väl säga, att sättet vi använder modern tekonologi på nuförtiden nog kan ha vart en våt dröm för fashisterna på Hitlers tid. förresten så misstänks Facebook vara ett projekt av CIA som från början hette Lifelog men det begravdes officiellt och bara några dagar efter det så lanserades Facebook. Och dessa båda projekt står om på Wikipedia. Om Lifelog så står det att syftet från CIA's sida var att kartlägga mänskligheten, vilka intressen vi har , vilka folk man umgås med etc... precis som om CIA tappade intresset. nä, det var nog knappast nån som trodde det iaf? och såklart vill de ha in sin skit i blodet på oss. där livet är. och varningen om Djävulens märke har vart given oss i flera tusen år medelst Guds inspirerade Ord och det står som står Uppenbarelseboken. möjligen kommer folk, och inte minst i det här förljugna landet, hylla Antikrist när han kommer med lösningen om ett rfid-chip+vaccin lösning inom en snar framtid. "alla ska behandlas lika" kommer det väl heta medans den infödda svensken och "som alien" går sida vid sida för att märka sig som boskap innan det är dags för slakt.

4 månader sedan
Jesus Christ is Lord of Lords and King of Kings
Jesus Christ is Lord of Lords and King of Kings

jag har sparat några 'så säger Herren Jesus Kristus' om corona, pandemier etc här: https://www.youtube.com/playlist?list=PL9ogEgYsKJnQ5XDNn7cWvaq0IOr9enna6

4 månader sedan
Joppe Peters
Joppe Peters

Det är uppenbart att hela det gamla beprövade sättet att bygga upp myndigheter i landet håller på att upplösas helt, med konsekvensen att Sverige kommer bli en bananrepublik, eller bananmonarki om man så vill. Det mest klassiska exemplet är avskaffandet av ämbetsmannaansvaret som genomfördes redan på 70-talet. Jag tror det gjordes för att möjliggöra fler politiska tillsättningar, framförallt av vänsterfolk. Nu börjar vi skönja resultatet.

4 månader sedan
Mr Hyde
Mr Hyde

Jahaa, meeeanr du dää! Snubben mal ju. Jag vet inte hur ni uppe i Närke och Dalarna upplever saker och ting men Peter Springare mal. Vet ni vad jag menar? Snubben mal, ungefär som en Opel Kadett på tomgång.

4 månader sedan
Barbro Philipson
Barbro Philipson

En eloge till Springare. Han säger som det är inom polisen

4 månader sedan
Jonte Ernerwik
Jonte Ernerwik

Politiskt korrekta Polischefer är tillsatta. Precis som i andra svenska myndigheter så sitter politrucker överallt.

4 månader sedan
Niels Terp
Niels Terp

Tak Peter ! Jeg kom til sverige for godt ti år siden fra danmark, forde jeg var blevet gift med en kenyansk kvinde. Hende var der ikke plads til i Danmark, så efter et kombineret bryllop i Nairobi og efterfølgende bryllupsrejse i kenya var vi godt nok skuffede da vi ikke kunne få lov til at tage sammen hjem til danmark. Men jeg fandt hurtigt en lejlighed i Malmø, fik mig et personnummer og en svensk mobiltelefon, så allerede efter 8 måneder kunne jeg invitere hende herop med garanti for at hun kunne blive her fordi jeg gamle, indgroede EU-modstander benyttede mit unionsborgerskab. Vi blev sammen i 6 år, men kunne ikke få det til at fungere i længden. Og hvad har Sverige så opnået ved det ? well, hun lærte svensk på rekordtid, efter et halvt år sad hun og pludrede løs på svensk med en fransktalende kvinde fra Vestafrika, som i øvrigt var gift med an anden vestafrikaner som havde dansk statsborskab, som jeg simpelthen ikke kunne forstå et ord af hvis vi forsøgte at tale dansk. Jeg undrede mig, over at min kone snakkede svensk på et niveau som jeg kun kan drømme om at nå. Som min VUC-lærer i Svensk som Andraspråk, engang sagde til mig: Vi er nok tilbøjelige til at springe over hvor gærdet er lavest, for vi forstår jo endda var andra. Da jeg startede på VUC var jeg egentlig lidt overrasket over at arbetsformedlingen roste mig i høje toner. men handledare fortalte at en kollega havde spurgt hende: Hvad vil den mand dog her, han taler jo glimrende svensk ? Ja, jeg har i mange år arbejdet i en stor koncern i danmark, som er et datterselskab af et svensk føretag, vores koncernsprog var svensk, så jeg har været på masser af kurser, rejser og andet hvor jeg var tvunget til at forsøge at tale svensk. Så jeg fik et rimeligt stort ordforråd, og en aldeles gebrækkelig udtale. Og jeg havde allerede observeret en anden ting, som jeg fandt lidt mærkeligt, nemlig at de allerfleste svenskere umiddelbart forstod hvad jeg sagde, men alle indvandrere som ikke er født og opvokset her, simpelthen ikke forstod et kvæk. Grunden gik op for mig da jeg på et tidspunkt forsøgte mig med engelsk, så forstod de mig, og var et stort smil over hele ansigtet. Dansk og svensk ligner simpelthen hinanden så meget, og alligevel så lidt. Tag et ord som "roligt" det har nærmest den stik modsatte modsatte mening på dansk. Holdningen i danmark til at Pipi LangstrøpeDet er også gået op for mig, at det ikke er populært at gå ind i en læderforretning og bede om en taske. Sverige er blevet FOR politisk korrekt, det holder jeg med i. Jed hørte engang den danske sanger Troels Trier som var en del af "Røde Mor" synge om danske fremmedarbejdere i Sverige, og jeg havde faktisk set frem til at blive rettet på VUC, når der slap for mange danske gloser ud af munden på mig. Men både mine kammerater og mine lærere "skånede" mig for kritik. Derfor sidder jeg nu her, dybt taknemmelig for hvad Sverige har gjort for både mig og min kone. Min kone har ud over at lære sproget, taget sig en uddannelse som Underskjøterske, og arbejdet mere end fuld tid på et ældreboende. Og gør det stadigt. Hun har en datter og en kusine i danmark, de er i dag begge SOSU-assistenter med en fin og ægte empatisk tilstedeværelse for alle de ældre. Men de har alle et fælles problem: Hver gang noget går dem imod, er de utroligt hurtige til at råbe "racisme" . Min kones lærer forsøgte at tilsætte undervisningen et smule humor, ved at tegne en kæmpe suppegryde fuld af hvide missionærer. Undervisningen skulle diskutere hvad der er "mad" eller "Ikke mad" for os. Sådan blev det ikke modtaget. Jeg brugte næsten to dage på at prøve at forklare vores humoristiske sans. Det er virkelig et emne der der trækker tænder ud - de forstår simpelthen ikke hvordan vi som kristne mennesker i den grad tillader sig at spøge med Gud. I den kenyanske kultur hud navnet "ngai", og han er en yderst tilbageholdende Gud, som kun sjældent kommer ned fra toppen af Mount Kenya for at blande sig i pøbelens affærer. Er der nogen som kan huske Dave Allen ? En glimrende og rettroende katolik, som var dranker, verbal voldsmand og tydeligvis havde et ben i siden med Paven himself. Jeg husker for eksempel at han gav den som Paven med lidt messesang, lidt røgelsessvingeri knælede ned ved alteret i dyb bøn. Hvorved man tydeligt kunne se at at han havde Addidas-sko på. Fint efter min mening, men prøv at fortælle den historie til en sort hustru - så finder du ud af hvad to ugers total tavshed egentlig koster. Helt ærligt, næste gang der opstår den mindste lejlighed holder du kæft ! Niels Terp

4 månader sedan
Håkan Nilsson
Håkan Nilsson

Hyr in poliser, som förstår bilden. För mycket feminist, tänk , inom polisen och andra verksamheter, och allt kommer från politiken

4 månader sedan
Håkan Nilsson
Håkan Nilsson

Väldigt tråkigt att detta inte kan sändas, för alla medborgare , offentligt.

4 månader sedan
Anders Lind
Anders Lind

De styrande politikerna ljuger om invandringeen, de ljuger om koldioxiden, de ljuger om Palme, och förbjuder sanningen i media för att kunna behålla makten. Det enda lagliga du kan göra är att rösta.

5 månader sedan
amante pensanta
amante pensanta

Dags för en #polistoo

5 månader sedan
VIDEOsverigeNU
VIDEOsverigeNU

Gott folk.. Fortsätt sprida denna video.

5 månader sedan
BG Lasse
BG Lasse

Jag lyfter på hatten för dig Peter Springare... och även för dig som håller intervjun.. Det finns många som har bidragit till denna situation, inte minst alla Jornalister som har hängt ut såna goa människor som peter i tiotals år, bara för att de vädrat sanningen och varit oroliga för vart det kommer barka iväg. OCH Rikspolisstyrelsen kan man heller inte lita på... som sitter och dikterar FAP på fap ,som inte har stöd i lagen ,dessa drabbar hederliga skötsamma medborgare med inskränkningar. Medan buset som Peter säger får härja fritt utan insatser från polisen. Är ju som att säga till barnen att :nämen lilla gubben nu blev det lite tokigt här, inte ska du väl elda upp skolan. Någonting som tyvärr har blivit allt vanligare i Svenska myndigheter är att det där sitter allt fler aktivister som driver sin egen personliga agenda. istället för att följa sitt uppdrag. Det vore nog på plats att återinföra Tjänstemanna-ansvaret. då skulle det rulla huven så att det förhoppningsvis skulle gå att rädda svea rike innan vi går under. Och så skulle vi naturligtvis också behöva politiker som kan inse att det blir konsekvenser av en handling på både gott och ont.

5 månader sedan
Carpet Climber
Carpet Climber

Det här är varför det är bra att den traditionella journalismen är döende. Då kan vi få demokrati och yttrandefrihet igen.

5 månader sedan
Daysleeper
Daysleeper

Skönt med ärlighet! VAKNA SVERIGE!

5 månader sedan
Christoffer Lindvall
Christoffer Lindvall

Hur många här är medvetna om att Peter Springare är frimurare?🙄

5 månader sedan
Joppe Peters
Joppe Peters

Lägg ut rättstillämpningen på entreprenad till klanerna! Man kan ha en offentlig upphandling först för att hitta den lämpligaste klanen.😉

5 månader sedan
Bert Svensson
Bert Svensson

Bra Peter. Jag började på polisskolan i Solna 1967 o har sett utvecklingen. Du sammanfattar utvecklingen på ett enkelt o begripligt sätt. Det vi ser är kaos o anarki, skapat av naiva o okunniga politiker i Sveriges Riksdag, som öppnat alla portar för kriminella i hela Världen.

5 månader sedan
Håkan Bergmark
Håkan Bergmark

Sanningen är svår att hantera, etablerade media har sågat Springare, den enda Polis som har modet att säga sanningen!

5 månader sedan
sven odsvik
sven odsvik

Har pålisen ingen egen vilja.. Glöm det . Acceptanssökande och rövslickande landsförädare.

5 månader sedan
A Antonson
A Antonson

Jag vill meddela något som ej har med ämnet att göra, men alla bör vara medvetna om detta. Snart kan vi ha Coronaviruset här bland många människor. Det är inte så säkert som det verkar i Sverige. Om många får viruset samtidigt så kan det skapa alla möjliga problem och folk vill då hamstra mat och förnödenheter. Samtidigt fungerar inte exporten och importen av varor, då man slutat producera i Asien och stängt fabriker pga viruset. Tro mig, det kan bli så att när ni kommer till affären så finns det inga varor kvar. Alla har hamstrat och ni får gå hem utan de flesta varor. Jag är säker på att ni vill ha mat och förnödenheter hemma vid det tillfället. Gå och hamstra idag så blir ni inte tagna på sängen!

5 månader sedan
Öystein Rönne
Öystein Rönne

Fantastiskt, drygt 110 000 visningar! SVT och ni andra, ni är överspelade! Inser ni det? Och anser ni att det är bra? Ta och fundera på varför....

5 månader sedan
Tommy Johansson
Tommy Johansson

Låt inte Peter gå i pension. Låt han bli högsta Polischef!!!!

5 månader sedan
Tali San
Tali San

Problemet för svenska polisen är alltid invandrare. Varför?....för att invandrare räknas inte som människor....dem alltid betraktas som slavar och behandlas som sodan. Dem sins inte på TV ,roliga program,politiska aktiviteter,men dem fins på Volvo,SKF och tyngsta arbets platser runt om i Sverige.Sverige är inte demokratiskt land.Demokratin fins barra på paper. Annas erbjuds fängelse för lilla minsta uppror eller olika tänkande.I fängelse erbjuds inkvisitions angrep av psykopater u uniform med batong leker med dit liv hur dem vill. Juvelen domer dig juvelen slår ihjäl dig. Sa funkar demokratin i Sverige. Därför säger jag till alla invandrare....lämna Sverige.

5 månader sedan
Henrik Larsson
Henrik Larsson

Polis-serien "The Wire" från 2002, pekar ut exakt samma problem som Peter pratar om här. Fokus på statistik, korrumperat toppstyrt ledarskap(politik styr), felaktig spendering av pengar etc. Det enda som löser de stora brotten är pengar, tid, manskap och fokuserade arbetsuppgifter.

5 månader sedan
Ulf Bengtsson
Ulf Bengtsson

Man måste inte va polis för att fatta vilka som blir våldtagna....... jössses rösta rätt

5 månader sedan
kanyamagara abdallah
kanyamagara abdallah

ja , jag fattat någoting

5 månader sedan
anna k
anna k

Bra intervju, sakligt belyst, intressanta intervjufrågor, objektivt. Heja Springare, vi behöver fler som du..

5 månader sedan
yourcrapp
yourcrapp

civil anställda behöver inte per definition vara fel. mkt av problemet med den svenska polisen enligt mig är att organisationen inte fungerar samt att den svenska polisen i mångt och mkt är lata. vart är alla patrullerande poliser? jag vill se er fotpatrullerandes på gatorna, i tunnelbanan osv. Ni synns ju fan inte. och ser man er sitter ni i era radiobillar. eller när ni tar vanligt folk för fortkörning!

5 månader sedan
yourcrapp
yourcrapp

känner en del poliser här där jag bor i södra skåne, och jag vet att det dras resurser från min hemkommun till Malmö i stort sätt hela tiden. det är skandal. vi betalar världens högsta skatt! vad fan får vi för pengarna!!!

5 månader sedan
Lennart870
Lennart870

Hoppas att Sverigedemokraterna som är det enda parti värnar om Sveriges framtid, värvar honom.

5 månader sedan
galenikarlek84
galenikarlek84

Gamla bittra och övervintrade nassar i kostym är lika destruktivt som miljöpartiets rastafari politiker.

5 månader sedan
r/IamVerySmart
r/IamVerySmart

Bara så folk fattar, Det är en fråga som bör tas upp. Men den är inte hela sanningen. Det är idiotiskt att ignorera det, Men det är även idiotiskt att gå för långt åt andra hållet. ökningen i brottsligheten idag har skett på grund av massor av val som har lett (indirekt) till, t.ex en misslyckad integration, vilket har skapat en perfekt miljö för Svenska gäng. Svenska gäng älskar Svenskars fördomar mot invandrare. För desto mer invandrare som stöts ut ur samhället, desto lättare är dom att rekrytera till gängen. Och ofta är det den ekonomiska situationen som invandrare hamnat i som bidrar till kriminaliteten. och brotten minskar, och många av brottstyperna har gjort det sedan 1980. Mord ligger på ungefär samma höjd som år 2007. och samma med våld och misshandel. anmälningar av Sexual brott har ökat ganska drastiskt sedan 2015. Och andelen som våldtas årligen har gått upp, från 0.8% (2016) till 1.1% (2018) Vilket polisen tror beror på en ökad anmälnings benägenhet. Luras inte av artiklar där det står "våldtäkter har ökat med 50%" Det låter mycket värre än vad det är. Samt om en man eller kvinna våldtar sin flickvän/pojkvän flera gånger i veckar under 1 år. Så räknas den rapporten som runt 365 olika rapporter i en. I andra länder räknas det som 1 rapport. och allt tyder på att brottsligheten kommer att minska med tiden. Invandrare är överrepresenterade, och anledningen varför är nog den rasismen vi har idag, Håller med Peter, men det är fel att kategorisera brottslingar efter etnicitet. Det kan ha långsiktiga konsekvenser som inte är uppenbara. Man kan säga, "Ja invandrare är överrepresenterade, men det beror inte på deras etnicitet, utan miljön som dom placerats i och deras socioekonomiska definition. Det är konsekvensen av en misslyckad integration." Många idag säger bara "invandrare är överrepresenterade" För det skapar ett "vi och dom" tänk. Vilket bara bidrar till brottsligheten. och alla dom här bombningarna, många av dom är till för att Svenska folket ska utveckla ett vi och dom tänk. Dom används för skrämsel, det är sällan dom bomberna får några offer. Själv tycker jag man borde stoppa invandringen och lösa situationen här innan man börjar ta in igen.

5 månader sedan
Roxy Stellar
Roxy Stellar

skumt verkar bli vanligt ❕ kräv omval nu omedelbart endast röst i bläckpenna med personnummer ✔

5 månader sedan
annemarie g Wouda
annemarie g Wouda

Tack Mickael Willgert och Peter Springare för en oerhört intressant video . Tack Swebbtv

5 månader sedan
spursdegen69
spursdegen69

Skulle bli galen om jag va polis och bara fick vända kinden till hela tiden. Respekt mot polis måste ju finnas...annars är ju hela funktionen borta...otäck utveckling. Blir ju i slutändan att folk tvingas ta lagen i egna händer.

5 månader sedan
dj formalin
dj formalin

My hero !

5 månader sedan
c Ek
c Ek

Trist att poliskårens öv Soc medier företrädare som Peppe polis,ybsödermalm etc i stort sett ej gör annat än att tala positivt för den rådande politiska flata linjen, tycker synd om de riktiga poliserna,men ni måste oxå ryta i mot dessa medlöpare ni har i media.

5 månader sedan
zuygj bnsv
zuygj bnsv

Tänk om Peter Springare ville åta sig uppdraget som rikspolischef, då hade Sverige kommit närmare räddningen !!

5 månader sedan
mnika voli
mnika voli

är det de 64st med tummen ner som styr över landet o de med tummen upp är motståndet!

5 månader sedan
Simpson
Simpson

Det blir bara fel när etablissemanget försöker tysta sanningen.......

5 månader sedan
cnmmd qiuoo
cnmmd qiuoo

Roten till detta misslyckande är att Sverige knäböjt sig framför Globalisteliten.

5 månader sedan
Stefan B
Stefan B

Kanon, så ska det låta.

5 månader sedan
cnmmd qiuoo
cnmmd qiuoo

är det de 64st med tummen ner som styr över landet o de med tummen upp är motståndet!

5 månader sedan
cnmmd qiuoo
cnmmd qiuoo

intervjuer och du Mikeal Willgert är superbra som sköter dig snyggt och proffsigt.

5 månader sedan
zuygj bnsv
zuygj bnsv

Peter Sprigare är guld värd👍

5 månader sedan
SUH DUDE
SUH DUDE

Det är ju inte riktigt invandrarnas fel att det har blivit såpass kriminellt. Det är regeringens fel som inte integrerat dem tillräckligt. Finns det inga jobb att få så vänder sig välidgt många människor till kriminalitet för att dess familj ska överleva. Hade inte ni själva gjort allt för att eran familj och barn skulle överleva och få mat?

5 månader sedan
aegd
aegd

Polisen är ju fortfarande en organisation som är uppdelad på fruktansvärt många nivåer. Vi har dels sex polisregioner, varav dessa regioner är uppdelade på ett flertal lokalpolisområden. Resurserna fördelas dessutom mellan många olika avdelningar. Vi har också ett flertal olika avdelningar som i sin tur "ägs" av olika aktörer inom polisen, som regional ledningscentral (RLC), Lokalpolisområdet (LPO) och även NLC (nationell ledningscentral). Även om springare arbetat som polis i många år och har stor polisiär erfarenhet, så kan jag tycka att han generaliserar väl mycket när ha säger att dåliga chefer behöver bytas ut, frågan blir då vilka dåliga chefer och vart? Är samtliga chefer inkompetenta, varför? Vad i organisationen är det som brister? Är det utredningar som inte fungerar? Är det det brottsförebyggande som inte fungerar? Är det det operativa polisarbetet som inte fungerar? Är det ingripandepolisen? Grova brott? Gränspolisen? Brottsplatsutredarna? osv, osv. Vad fungerar, vad fungerar inte? Fungerar det olika bra/dåligt mellan olika polisregioner? Springare nämner inte heller något om brister i lagstiftningen där livsstilskriminella mer eller mindre får en klapp på axeln och mer eller mindre inte straffas för brottslighet. På LPO nivå så vågar jag säga att en väldigt stor del av resurserna går åt för att hantera ett fåtal individers upprepade brottslighet, och även om uppklarningsprocenten där är hög, så kan den livsstillskriminella kort därefter gå tillbaka till att begå brott. En lagstiftning som kniper åt återfallsförbrytarna, där man fängslar eller till i större utsträckning tvingar dem till vård och får bort dem från gatan skulle bidra stort till att få ner brottsligheten. Inte heller pratar springare om hur mycket av ingripandepolisens resurser som går till att hantera suicidala, psykiskt sjuka och fylleri och handräckningar. Det här är stor arbetsbörda både för ingripandepolisen och LPO, som man av någon anledning aldrig väljer att diskutera i större utsträckning. Trots att det handlar om att polisen får ta ett stort ansvar för ärenden som i grund och botten är kopplade till vårdlagar. (LVM, LPT, LOB).

5 månader sedan
aegd
aegd

En annan sak som det pratas om är hur mycket "skräpbrott" man skriver anmälningar på, då vi har anmälningsplikt. PKC (polisens kontaktcenter) tar upp anmälningar från alla möjlig tokar. Det registreras tusentals (om tiotusentals) anmälningar varje år från psykiskt sjuka, dementa, missbrukare, strålisar osv, där man har ickebrott, försäkringsbedrägeri och andra "skräpärenden" där folk känner sig kränkta och av en eller annan anledning vill göra en anmälan till polisen.

5 månader sedan
diungy alisnr
diungy alisnr

PK & Sossesmittan sprider sig i alla myndigheter och samhällslager

5 månader sedan
cnmmd qiuoo
cnmmd qiuoo

Glöm inte att donera till Swebbtv.

5 månader sedan
mnika voli
mnika voli

Peter Springare var en riktig polis! Till skillnad från proffstjänstemannen Dan Eliasson som inte står för något! En liten skit på ren svenska!

5 månader sedan
Johan Gustafsson
Johan Gustafsson

Bra Peter! Önskar att våra politiker hade ett uns av din kunskap och erfarenhet när dom sitter och bestämmer i dessa frågor.

5 månader sedan
mnika voli
mnika voli

Glöm inte att donera till Swebbtv.

5 månader sedan
Marttinan Miehet
Marttinan Miehet

Where are Every alpha hane in that country 🤣🤣🤣😂😂😂

6 månader sedan
diungy alisnr
diungy alisnr

annat skit som inte fungerar på det här samhället, det är en bluff. Jag tror absolut på ett socialistiskt system om varenda jävla krona spenderas väl i befolkningen och INTE i

5 månader sedan
Martin Carlberg
Martin Carlberg

Hört av kunder med ursprung från diverse länder MEN sen 15-50år tillbaka som bokstavligen vräker ur sig ”hur kan vi tolerera detta, jag flyttade hit för 20år sen, Sverige tog emot oss med öppna armar, vad är det som händer?!!!), kan bara hålla med...

6 månader sedan
mnika voli
mnika voli

Rösta rätt nästa val

5 månader sedan
Lars D
Lars D

Men det är ju inget nytt. På 70- och 80-talet var det "juggemaffian" mfl som styrde amfetamin- resp heroinhandeln. Det är oftast de lägsta samhällsklasserna som sysslar med denna typen av kriminalitet. De högre klasserna rånar dig utan att du fattar det.

6 månader sedan
Puma
Puma

Äntligen får man höra sanningen om dagens verklighet, den som MSM förtiger alternativt skönmålar. Det mest skrämmande i reportaget var benägenheten att bruka extremt våld över petitesser. Detta kommer aldrig någonsin vara möjligt att förhindra oavsett art av polisinsatser.

6 månader sedan
villeviking1000
villeviking1000

Ringa narkotikabrott, polisens favorithobby.

6 månader sedan

Nästa

#8 Aron Flam - ”Vi är slavar för staten”

1:29:40

Saturday interview # 57 - Ex cop Conny Andersson

58:40

Saturday interview # 57 - Ex cop Conny Andersson

Svensk Webbtelevision

visningar 106tn