Lördagsintervju 74 med f.d. polis Peter Springare - Vad är det som händer inom polisen?

 • Publicerades den 8 dagar sedan

  Svensk WebbtelevisionSvensk Webbtelevision

  Varaktighet: 1:0:00

  I detta program förklarar Peter Springare varför polisen inte fungerar som den ska. Han pekar ut den centraliserade organisationen och att politikerna är otydliga med uppdraget eller till och med motarbetar kärnverksamheten genom målsättningar och rapportering som stjäl tid och resurser. Den ökande och allt grövre brottsligheten har koppling till invandring och etablering av klaner och utanförskapsområden. Detta är problem som man inte tar i p.g.a. politisk korrekthet. Istället har cheferna uppdrag kring jämställdhet, mångfald, HBTQ etc.
  Han menar också att det är fel att tala om kriminella gäng eftersom ungdomarna är en del av sin klan som kan fungera mer som traditionell maffia. På vissa platser är det dessa grupperingar som har våldsmonopol.
  Peter Springare Blev rikskänd i samband med att han på Facebook skrev om hur hans arbetsdag såg ut. Eftersom han var polis och de flesta brott han arbetade med hade koppling till invandrare, blev detta kontroversiellt. Enligt myndigheten han arbetade på skulle han inte ha berättat om verkligheten.
  I detta program får vi höra Peter Springare berätta om sitt arbete som polis. Han har haft många olika tjänster, ända från botten upp till toppskiktet. I början av sin karriär, när han var stationerad i Dalarna, fick han stifta bekantskap med en annan rikskändis, nämligen Dan Eliasson. Vi får höra en anekdot från den tiden då Eliason var punkare och blev gripen för skadegörelse. När Springare fortsätter sin berättelse kan man tolka det som att Dan Eliason har fortsatt i samma bana, men nu i en lite högre division.
  Det Peter Springare skrev om i sitt berömda inlägg på Facebook i februari 2017 var hur överrepresenterade brottsmisstänkta med utländska namn var och att han blev trött på att se samma namn dyka upp igen och igen. Men detta var den polisiära verkligheten. Peter hade sett hur situationen i samhället och alltså också för polisen, gradvis hade förändras. Inte bara brottens art och råhet hade förändrats utan också polismyndighetens sätt att hantera kriminaliteten tog en annan bana. För en polis som varit med i flera decennier kändes det märkligt att från sina chefer få direktiven att lämna ”walk over” i situationer med kriminella. Men detta var och är verkligheten för poliser på fältet.
  Kriminaliteten i dag är en helt annan än den som fanns ett par decenniers sedan säger Peter. Den våldsanvändning med vapen ämnade för krig som används regelmässigt har polisen svårt att stå emot. Dels behövs stora polisiära resurser, dels skulle polisen behöva agera på ett väldigt osvenskt sätt. Så som Peter skrev, består brottsligheten i dag till stor del av utländska klaner som vill dominera platser i landet. I och med detta tenderar vittnen i mycket hög grad att utebli. Man vill helt enkelt inte stöta sig med klanen för man vet vad den besitter för våldskapital. Polisutredningar tar som regel, på grund av detta, betydligt längre tid och slukar ytterligare resurser. Sedan beskriver Springare hur det bland poliserna också upplevs som svårt att öka sitt våldsanvändande för att få verkan, då de trots sin fulla rätt, ändå riskerar jobbiga internutredningar eller att bli uthängda i pressen.
  Peter Springare, som numera engagerar sig politiskt i Örebropartiet, har länge funderat över sambandet mellan polisens svaga agerande på fältet och de politiska direktiven som polisledningen får av de styrande politikerna. När Peters gamle bekant Dan Eliasson tillträdde som rikspolischef skulle en total omorganisation genomföras inom polismyndigheten. Peter, likt många andra poliser, är inte imponerade av resultaten. Dels har många chefer med genuin yrkeskunskap i brottsbekämpning på ett eller annat sätt fåtts att lämna organisationen, dels har den beryktade värdegrunden allt mer fått göra sig gällande.
  Myndigheter som tidigare hade en s.k. armlängds avstånd till politiken, har kommit att få allt mer politiska direktiv kring hur de ska arbeta. I detta perspektiv var den partianslutna socialdemokraten Dan Eliasson närmast perfekt som chef över polisen.
  Inom polismyndigheten, likt i andra svenska myndigheter, har kärnverksamheten minskat. Men det beror inte främst på fotfolket utan på de direktiv om värdegrund, jämställdhet, mångfald och annat de anmodas följa. När diskussionen sedan kommer att handla om hur man ska lösa problemen nämner han politikernas och de höga polischefernas ansvar. För att kunna rätta till de grava bristerna med polisväsendet måste de prioritera brottsbekämpningen.
  -----------------
  Stöd Swebbtv på olika sätt:
  - Handla i vår butik på butik.swebbtv.se
  - Skicka dina tips eller förslag på "inskickade klipp" till info@swebbtv.se
  - Texta våra program på svenska eller engelska. Skicka mail om du är intresserad
  - Se alla våra program på vår hemsida www.swebbtv.se och berätta för andra
  - Stödja ekonomiskt på Swish 123 535 86 92 (OBS Nytt), eller bankgiro 147-0558.
  Du kan också donera direkt eller som månadsgivare på bankkonto 9235-229 1186 (9235 är clearingnummer).

Puma
Puma

Äntligen får man höra sanningen om dagens verklighet, den som MSM förtiger alternativt skönmålar. Det mest skrämmande i reportaget var benägenheten att bruka extremt våld över petitesser. Detta kommer aldrig någonsin vara möjligt att förhindra oavsett art av polisinsatser.

Dag sedan
villeviking1000
villeviking1000

Ringa narkotikabrott, polisens favorithobby.

Dag sedan
vliduu zeeb
vliduu zeeb

kanske finns fler personer som honom där ute - träd i så fall fram, ni kommer göra en jätteskillnad! Låt inte Springare stå där ensam, utan stötta hans arbete!

Dag sedan
Mario Lipski
Mario Lipski

peter springare är en folk hjälte-till skillnad från stefan röööven som är en landsförrädare

Dag sedan
dutoiu hour
dutoiu hour

Tack å lov för sådana som springare.

Dag sedan
OlleHungrig
OlleHungrig

är det de 64st med tummen ner som styr över landet o de med tummen upp är motståndet!

Dag sedan
dutoiu hour
dutoiu hour

Glöm inte att swisha!!

Dag sedan
Björnes Magasin
Björnes Magasin

Roten till detta misslyckande är att Sverige knäböjt sig framför Globalisteliten.

Dag sedan
vliduu zeeb
vliduu zeeb

Många poliser kommer till jobbet för att dra lön, man vill ju inte jobba, man ser polisarbetet som en inkomst källa, poliser är skatteparasiter som gör ingen nytta då

Dag sedan
dutoiu hour
dutoiu hour

Peter Sprigare är guld värd👍

Dag sedan
ХХХ AMATЕUR SЕХ VIDЕO - СLIСК НЕRЕ
ХХХ AMATЕUR SЕХ VIDЕO - СLIСК НЕRЕ

🔥🔥🔥🔥 1:08 💚🖤💞 👇👇👇👇💝

Dag sedan
Göran Svensson
Göran Svensson

Rösta rätt nästa val

2 dagar sedan
senni bgon
senni bgon

Glöm inte att donera till Swebbtv.

2 dagar sedan
dutoiu hour
dutoiu hour

Hoppas vi får in duktiga polischefer innan alla gammal kunniga har försvunnit. Tror inte vi kan ta in för unga människor som har blivit politiskt " korrekt " skolade. Tack Peter fö

Dag sedan
Per Kristensen
Per Kristensen

https://youtu.be/W16M-OwRZhI

2 dagar sedan
elandore
elandore

Innsiktsfull mann dette! Wow

2 dagar sedan
Torsten Torson
Torsten Torson

Lördagsintervjuerna är det klart bästa med Swebbtv!

2 dagar sedan
senni bgon
senni bgon

Mycket intressant program. Springare är väldigt kunnig

2 dagar sedan
Dr Cringe
Dr Cringe

Jag har slutat att tro på det här samhället år 2010. Jag tycker att vår politiska ledning oberoende av parti är ett skämt, detta gäller även SD som ska "strama åt invandringen" när vi snart är i minoritet år 2025, jag tycker polisen är ett skämt, skolan är absurd, sjukvården behöver jag inte ens nämna? Jag åkte in 2013 för hjärtmuskelinflamation till Danderyds sjukhus och de gav mig lite Alvedon och sa "åk hem", ett dygn senare åkte jag in på Karolinska och då upptäckte de att jag hade hjärtmuskelinflamation, inkompetensen är enorm. UL och SL-tågen har ständiga signalfel så man kommer försent till jobbet flera gånger i veckan. Ingenting fungerar längre. När man är arbetslös eller sjukskriven så får man ju inte ens ersättningar, och bostäder är svårt att hitta och absurda hyror på de som finns tillgängliga. Jag vill inte betala skatt som ska gå åt polis och annat skit som inte fungerar på det här samhället, det är en bluff. Jag tror absolut på ett socialistiskt system om varenda jävla krona spenderas väl i befolkningen och INTE i destruktiva krafter, men nu är varenda skattepeng ser jag som en stöld. Jag är tyvärr bitter på svenska folket som röstar som de gör fortsatt och vägrar rösta AFS, oavsett vad man tycker om dem så hade de UPPENBART kunnat göra något bättre än Löven och idioterna som styr nu och om du INTE tror det är du ett jävla retard.

2 dagar sedan
slimeballz
slimeballz

SVERIGE - hycklarnas land. Länge leve Bechir och dom rakryggade svenskar som faktiskt existerar.

2 dagar sedan
BOOMCHICK75
BOOMCHICK75

Modigt att stå upp och säga sanningen av Peter. Såg även intervjun med Leif GW och du har ändrat klimatet för debatter om brottsstatistik. Tack Peter! Med vänlig hälsning André

2 dagar sedan
Olav Gjelten
Olav Gjelten

Vi har inget fel på klimatet och den så kallade "klimatpolitiken" är därför det mest tramsiga begreppet som någonsin uttryckts. Lova mig därför en sak: Ge INTE din röst en gång till på ett parti som stöder/är ointresserad av klimatbedrägeriet. Det kostar oss redan nu 100 000 000 000 kr årligen och den är snabbt ökande.

2 dagar sedan
Mats Beäff
Mats Beäff

En stor eloge till dig Springare om vi ändå hade fler som dig

3 dagar sedan
jossahonnonen
jossahonnonen

Glöm inte att swisha!!

3 dagar sedan
unrealdevon
unrealdevon

Tack å lov för sådana som springare.

3 dagar sedan
Juri Lenn
Juri Lenn

Många poliser kommer till jobbet för att dra lön, man vill ju inte jobba, man ser polisarbetet som en inkomst källa, poliser är skatteparasiter som gör ingen nytta då

3 dagar sedan
Helena GB käglefeldt
Helena GB käglefeldt

Vilken hjälte tänk om våra politiker kunde lyssna på såna män som han ! Tack för en grymt bra intervju 🙏🤩👍🏼

3 dagar sedan
Fredrik Medin
Fredrik Medin

Har en vän som anställd som civil på polishuset i Örebro, där dom fick gå igenom förundersökningar, vad exakt han gjorde vet jag inte. I samma veva som Peter gick ut med detta , så berätta min kompis för mig om fallen han satt o läste, var bara invandrar namn och många av dom var misstänkta i flera fall. Konstigt att inte fler vågar säga något! Fast nu sa ju polisen själva om barnrånen att majoriteten av dom kommer ju från förorterna/utanförskaps områdena. så det är skönt att det har kommit fram i alla fall :)

3 dagar sedan
Mattias Åstholm
Mattias Åstholm

Springare och Allard i Örebropartiet, vilket dream team 🙌

4 dagar sedan
abbsnn cose
abbsnn cose

Det var Peter Springare som öppnade mina ögon. Kommer vara honom evigt tacksam och givetvis sitta bänkad vid stor-TVn kl 15!

4 dagar sedan
Björn Sand
Björn Sand

Hoppas vi får in duktiga polischefer innan alla gammal kunniga har försvunnit. Tror inte vi kan ta in för unga människor som har blivit politiskt " korrekt " skolade. Tack Peter för ditt viktiga arbete med att få folk att förstå vad som händer.

4 dagar sedan
abbsnn cose
abbsnn cose

erfarenheter av stigmatisering. Den svenska mentaliteten är en mur.

3 dagar sedan
Kurt Manninen
Kurt Manninen

Order från högsta ort: Rör inte mitt valboskap! Om ni vill ha kvar ert jobb. Det är därför som omorganisationen kom till. Inkompetenta ministrar och chefer som styr poliskåren + en massa civilanställda som inte kan något om polisiärt arbete. Därför får små grönamän springa omkring och, våldta, mörda och göra andra brott. Dessa små grönamän är den stora ledarens handgångna hejdukar, som systematiskt ändrar Sveriges demografi. Tanken är att Sverige skall inom en generation bestå av små ljusgröna män och kvinnor som lyder under sharialagarna. Är det ingen som bryr sig om att det kommer partier med små grönamän i så stor mängd att det anses försumbart med rösterna av blekansikten.

4 dagar sedan
abbsnn cose
abbsnn cose

Sätt och nickade och förklarade i princip hela händelseförloppet i förväg, med Springare och Facebook-gruppen för mitt sällskap. Följde med i det i realtid när det hände och f

4 dagar sedan
mbtobbe
mbtobbe

Mycket intressant program. Springare är väldigt kunnig

4 dagar sedan
abbsnn cose
abbsnn cose

56:30 Våldsmonopol i en demokrati..... hur pervers kan man bli.... det finns inga demokratier, bara republiker upprätthållna av olika former av monopoliserat våld

3 dagar sedan
bodoti qwiu
bodoti qwiu

Suverän intervju, väldigt intressant! Heder och Tack till Er alla på SwebbTV! 💜🙏🙂👏👏👏👍👍👍🇸🇪🇸🇪🇸🇪🇸🇪🇸🇪🇸🇪

4 dagar sedan
abbsnn cose
abbsnn cose

PK & Sossesmittan sprider sig i alla myndigheter och samhällslager

3 dagar sedan
Vitman
Vitman

Peter Springare är en frimurare för dom som inte visste det. Så är det sagt.

4 dagar sedan
ХХХ AMATЕUR SЕХ VIDЕO - СLIСК НЕRЕ
ХХХ AMATЕUR SЕХ VIDЕO - СLIСК НЕRЕ

🔥🔥🔥🔥🔥 1:27 💯💕 👇👇💕

4 dagar sedan
Stefan Carlsson
Stefan Carlsson

Sverige är sååååå kört, RIP Sweden

4 dagar sedan
dolimi jotoo
dolimi jotoo

Swebbtv är Youtubes viktigaste kanal! Definitivt i Sverige ❤️

4 dagar sedan
anders streifeldt
anders streifeldt

Jag tror att vi måste ta tag i detta själva, polisen är inte att räkna med. Med ett landsomfattande civilgarde, med befogenheter man ger sig själv, kan vi lösa problemet. Polisen är inte relevant längre.

4 dagar sedan
dolimi jotoo
dolimi jotoo

Politiskt tillsatt folk som inte har den kunskap för det arbetet kräver.

4 dagar sedan
Glen Glen
Glen Glen

Socialdemokraterna kommer förgöra hela Sverige, de gör allt för makten.

4 dagar sedan
:Måns-anders:
:Måns-anders:

NPM; https://youtu.be/EJ3-0DPphxE

5 dagar sedan
anna anna
anna anna

Henrik Jönsson beskyller socialismen | Jonas Nilsson bemöter https://www.youtube.com/watch?v=BUGFAcLSbg8

5 dagar sedan
bocoy noiu
bocoy noiu

Är Peter med i Örebropartiet?

4 dagar sedan
Petter !
Petter !

MOTSTÅND NU 👊🏻

5 dagar sedan
bocoy noiu
bocoy noiu

och organisation gör att vettiga bra poliser slutar.

4 dagar sedan
Magnus Premberg
Magnus Premberg

Toppintervju! Helt mitt i prick.

5 dagar sedan
Mod ems
Mod ems

100 år av sosseri har smittat ner de flesta institutioner och organisationer i Sverige med feghet/inkompetens och PK-vurmandet.. Politrukerna måste rensas ut med alla tillgängliga medel. Det bästa vore om detta startade lokalt i samhällena runt om i landet.

5 dagar sedan
SerpentInside
SerpentInside

Utländska banker kontrollerar Sverige och målet är att förstöra landet. Ni fattar det fortfarande inte.

5 dagar sedan
dolimi jotoo
dolimi jotoo

ta upp Eliassons tid med hororna i Thailand efter deras turné... finns folk som fortfarande känner till detta...

5 dagar sedan
bocoy noiu
bocoy noiu

PK & Sossesmittan sprider sig i alla myndigheter och samhällslager

5 dagar sedan
dolimi jotoo
dolimi jotoo

Den här intervjun var mkt bra, en av de bättre!

5 dagar sedan
VicariousReality7
VicariousReality7

56:30 Våldsmonopol i en demokrati..... hur pervers kan man bli.... det finns inga demokratier, bara republiker upprätthållna av olika former av monopoliserat våld

5 dagar sedan
Brassarn
Brassarn

Sätt och nickade och förklarade i princip hela händelseförloppet i förväg, med Springare och Facebook-gruppen för mitt sällskap. Följde med i det i realtid när det hände och fick irriterade meddelanden mot mig bara för att jag var med i gruppen som hette "Stå upp för Peter Springare". Det är så sjukt. Påminde sällskapet i soffan om SwebbTvs egna erfarenheter av stigmatisering. Den svenska mentaliteten är en mur.

5 dagar sedan
Surfa Gbg
Surfa Gbg

Tack till er båda, och för en intressant video,,,,

5 dagar sedan
M E
M E

https://youtu.be/epYoLh_-0ak

5 dagar sedan
Alejandro Del Cid
Alejandro Del Cid

Bra intervju!, förslag till nästa gäst .. Johan Westerholm författare till boken "Islamismen i Sverige”.. en kartläggning av de politiker och aktivister som möjliggjort för islamismen att få fotfäste i Sverige,

5 dagar sedan
Kaj Dalfall
Kaj Dalfall

Eliasson är en sorts kontrollant. Neckedocka som ser till att myndigheten är lojal till regimen.. Finns såna i alla myndigheter i Sverige idag. Så såg det ut i Sovjetunionen med. Politiskt tillsatt folk som inte har den kunskap för det arbetet kräver.

5 dagar sedan
Kasper
Kasper

Swebbtv är Youtubes viktigaste kanal! Definitivt i Sverige ❤️

5 dagar sedan
afutla qian
afutla qian

Swebbtv er uten tvil den beste nyhetesaktøren i Norden, hilsninger fra Norge

5 dagar sedan
R T
R T

Stem på SD om man vil ha ett trygt Sverige. Media kaller alle for nazister som ikke syns det samme som dem. Samtidig så importerer man mer antisemittisme. Det er hykleri

5 dagar sedan
Antakaran
Antakaran

Hade även vart intressant att höra Peter´s input på brott versus straff, Åklagarmyndigheter, svensk lag vad polisers tillkortakommande i detta är och även deras juridiska utbildning versus vad de har rätt att göra som polis. Vidare kommer man in på polisen organisation att bekydda sig själva fysiskt och juridiskt då numera buset gärna hotar den enskilde under polisoperationer. Ex Kan poliser bli lämnade åt sitt öde då orgnaisation och chefer inte backlar upp dem Potentialt att utsätta sig som polis med också dålig lön och organisation gör att vettiga bra poliser slutar.

5 dagar sedan
afutla qian
afutla qian

också gärna hört vad Springare menar med "rätt kompetens", mer ingående vad han menar ingår i "rätt kompetens".

5 dagar sedan
Merk Henk
Merk Henk

Är Peter med i Örebropartiet?

6 dagar sedan
Linda Liljecrona
Linda Liljecrona

Ja han sitter i kommunfullmäktige för partiet.

5 dagar sedan
crister
crister

Så i höst blir man en pinne igen Skönt o kunna hjälpa till lite !

6 dagar sedan
Hanz Zimmer
Hanz Zimmer

Den här intervjun var mkt bra, en av de bättre!

6 dagar sedan
Chris Erics
Chris Erics

ta upp Eliassons tid med hororna i Thailand efter deras turné... finns folk som fortfarande känner till detta...

6 dagar sedan
Chris Erics
Chris Erics

bowen voowy hej, vem är du? :)

5 dagar sedan
bowen voowy
bowen voowy

Allt blir smittat av feminism i samhället och sen ruttnar och går sönder. R.I.P polisen..

6 dagar sedan
Anders Roos
Anders Roos

Herregud!! Vakna nu svenskar!!!

6 dagar sedan
dolimi jotoo
dolimi jotoo

intervjuer och du Mikeal Willgert är superbra som sköter dig snyggt och proffsigt.

6 dagar sedan
bowen voowy
bowen voowy

49:30

6 dagar sedan
Ted Frisk
Ted Frisk

You would probably be stupid if you do not believe in Peter Springare with so much accumulated knowledge of this subject, it is not possible to rely on the left-liberal basis that our Police must adhere to

6 dagar sedan
Doris Johansson
Doris Johansson

Tack Peter Springare !! 🌹🌹🌹🌹🌹🌹

6 dagar sedan
LR2k8
LR2k8

Otroligt bra intervju. Det Peter berättar är skrämmande, att detta inte blivit större är helt ofattbart. Och hur media hanterade detta var katastrofalt. Vilken poliskår vi har i detta land...

6 dagar sedan
dolimi jotoo
dolimi jotoo

New public management är en djävla styggelse och ligger bakom kollapsen av princip hela den offentliga sektorn. Idén är att byråkrater med hjälp av nyutexaminerade stude

6 dagar sedan

Nästa